Onderstaand de vacatures die er binnen stichting ViV zijn.

Mede Directielid/bestuurder

Als directeur/bestuurder (vrijwilligers functie) van deze mooie organisatie sta je voor de uitdaging om de zichtbaarheid te vergroten, de toegevoegde waarde aan te tonen en de organisatie goed aan te sturen. Je bent verantwoordelijk voor:

De implementatie van de strategische visie: je realiseert dat iedereen de essentie van de toegevoegde waarde van Stichting ViV doorvoeld en uitdraagt; dat de kernwaarden de juiste lading krijgen en dat de dienstverlening hierop aansluit.

Het neerzetten van een organisatie die zich onderscheidt: je vergroot de zichtbaarheid, toont de toegevoegde waarde aan en laat het effect zien van wat de organisatie doet. Je zorgt voor goede profilering en positionering van Stichting ViV naar de burger, de gemeenten en collega organisaties in het publiek domein. Je zorgt ervoor dat iedereen weet waar Stichting ViV voor staat, dat ze de rol van verbinder inneemt, dat ze de schakel is tussen de hulpzoekende en de vrijwilliger, dat ze een relevante positie in het maatschappelijk veld heeft. Dus dat ViV echt zichtbaar is in Steenwijkerland.. Je bent het boegbeeld van de organisatie en je representeert de organisatie in het externe veld.

De aansturing van de organisatie (vrijwilligers, kwaliteit en financiën). Je stuurt direct de vrijwilligers aan. Je creëert een aanspreekcultuur. Je gaat op zoek naar andere geldstromen.

Je legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

Voor deze uitdagende functie zoeken we kandidaten met minimaal MBO werk- en denkniveau en actuele kennis van welzijnswerk/maatschappelijke dienstverlening is een vereiste en je hebt veel affiniteit met de rol die vrijwilligers spelen in een kleine organisatie. Je hebt een moderne visie op welzijn en aantoonbaar talent voor de ontwikkeling van nieuwe projecten. Je hebt ervaring met werken voor (of bij) gemeenten, kennis van het inzetten sociaal media en je hebt een groot netwerk.

Voor deze rol is het belangrijk dat je soepel kunt schakelen tussen de strategische, tactische en operationele rol. Je beweegt je makkelijk en communiceert graag op ieder niveau. Je bent standvastig op inhoud en flexibel in het proces of de aanpak. Je bent in staat om mensen mee te nemen, voor je te winnen en te overtuigen. Je laat daarbij veel gevoel voor je omgeving en verhoudingen zien. Voor het sociaal domein heb je commerciële affiniteit en lef. Je bent proactief en initiatiefrijk. Je bent iemand die denkt in kansen en mogelijkheden en je hebt er plezier in om de organisatie extern te vertegenwoordigen. Je snapt dat je een lange adem moet hebben om in deze context resultaten te boeken. Tenslotte heb je veel gevoel voor een regio als Steenwijkerland.

Je herkent je in deze competenties:

Implementatiekracht
Leiderschap
Innovatief
Resultaatgericht
Beïnvloedingsvermogen
Klantgericht
Realistisch
Empathisch
Flexibel

Dus een mooie mogelijkheid voor iemand met de juiste ervaring en de ambitie en potentie om eindverantwoordelijk te zijn.

Stichting ViV werkt aan sociale projecten waarin iedereen mee kan doen. Ze inventariseert vragen van inwoners en ondersteunt degenen die dat willen en nodig hebben. De medewerkers en vrijwilligers weten wat er leeft in de dorpen en spelen daar op in. Samen willen zij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in Steenwijkerland! En dat onder het motto: Met elkaar, voor elkaar.

Je moet een VOG kunnen overleggen. De procedure wordt begeleid door Janet Cuber.

Informatie kan via: www.stichtingviv.nl en Janet Cuber 06-52685721