Meisjes van 80

Herinneringen en humor. Voor ouderen van 65 jaar en ouder

Ouderen hebben veel te vertellen!

Ouderen vertellen graag hun verhalen. Hoe het vroeger was en wat ze beleefd hebben.
Maar ook welke zorg ze nu missen of hun eenzaamheid.
Het is goed daar naar te luisteren een aandacht aan te geven.

Onze ouderen hebben ontzettend veel levenservaring.

De mooie herinneringen gaan wij in kaart brengen.
Wij interviewen vele prachtige ouderen, bundelen de verhalen en samen met prachtige foto’s worden deze gepubliceerd in een prachtig stevig tijdschrift (Glossy).

Kunt u niet naar ons komen? Wij komen naar u toe.

Wij komen op bezoek bij u, drinken gezellig een kopje koffie of thee en gaan graag met u in gesprek.
In dit gesprek hebben wij maar één vraag voor u: “Vertelt u ons maar wat leuke herinneringen van vroeger””

Verhalen met een vleugje humor? Graag…. dus de verhalen mogen best de ondeugend zijn.

Wij zullen, als u dat goed vindt ook een paar foto’s maken tijdens ons gesprek.

Natuurlijk kunnen wij de interviews allen met u doen maar ook in groepsverband. U mag het zeggen.

Leuk als u aanschuift.

• Op deze manier kunt u uw herinneringen doorgeven aan de generatie onder u, leuk voor uw kinderen of kleinkinderen
  • Natuurlijk mag u ook zelf een groepje samenstellen van ouderen. Gezellig tijdens een kopje koffie verhalen vertellen.
  • Wanneer een interview niet zo “uw ding “is kunt u natuurlijk uw verhaal al geschreven aan leveren bij ons.

Aanmelden als deelnemer

Magazine (Glossy)

Wij zullen alle interviews van de ouderen samenvoegen en presenteren in een prachtig magazine (Glossy).

Dit magazine (Glossy) kunt u aanschaffen voor het bedrag van € 4,95
Een mooi cadeau voor bijvoorbeeld uw kinderen of kleinkinderen.

Vrijwilliger worden?

Wilt u vrijwilliger worden voor dit leuke sociale project ?
Hou je wel van wat gekkigheid, kun je goed luisteren en ben je nieuwsgierig naar de verhalen van de ouderen? Het kost je slechts een paar uurtjes.

Dan zouden wij graag met jou in contact komen.

Aanmelden als vrijwilliger

Compilatie Meisjes van 80:

April 2018

Met trots presenteren wij u Jitske van der Galiën; zij is ons boegbeeld voor het project Meisjes van 80
Haar eerste verhaal kunt u straks lezen in de glossy “meisjes van 80 ” Om alvast een tipje van de sluier op te lichten leest u hieronder een eerste kort verhaaltje.

Pleister op de kin van Sinterklaas

Sinterklaas kwam langs op school, de kinderen stonden in de rij om hem toe te zingen.
Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe.
En toen waaide de baard van Sinterklaas omhoog. Ik zag een pleister op zijn kin.
Precies zo’n pleister, en precies op dezelfde plek waar mijn vader die ochtend een pleister had geplakt nadat hij zich met scheren had gesneden.

Ik keek nog eens goed, van omhoog naar omlaag en zag de schoenen onder de tabberd vandaan komen.
Precies dezelfde schoenen die ik elke zaterdagavond moest poetsen en waarvan er eentje altijd dof bleef omdat daar olie op lekte van de brommer van mijn vader.

Ik keek nog eens heel erg goed en herkende mijn vader. Het was alsof ik van een glijbaan afroetste toen ik besefte dat Sinterklaas niet bestond.
En ik dacht: “Als ze Sinterklaas hebben uitgevonden om de kinderen onder de duim te houden, hebben ze God uitgevonden om de grote mensen onder de duim te houden”.

Jitske van der Galiën