Kerstdiner 2017 voor ouderen die alleen zijn

Een initiatief van Kathleen Walvoort

Gezellig aan aan tafel in de Meenthehof

Kathleen Walvoort, die veel met eenzame ouderen werkt, dacht dat het maar eens anders moest en organiseerde met ondersteuning van de stichting ViV het kerstdiner voor ouderen.

De ouderen die op tweede kerstdag aanschoven bij het kerstdiner in de Meenthehof, hebben een geweldige avond gehad.

Er hadden zich in totaal 26 ouderen opgegeven.

Jongeren serveren het diner

De ouderen die er waren, vonden elkaar snel en na de soep was iedereen gezellig met elkaar in gesprek.
Het diner werd geserveerd door jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar en die combinatie bleek een waar succes. ‘Deze jongeren, die doorgaans worden ervaren als lastig, hadden geen betere gastheer of gastvrouw kunnen zijn’.

Eén van de jongeren benoemde het zelfs: “Ik ben best trots op mijzelf want meestal zeggen ze over ons dat wij lastig zijn. Mensen zijn vaak bang voor ons als wij op de straat chillen. En nu zitten wij met die ouderen gezellig kerst te vieren en zien ze dat wij helemaal niet eng zijn”.

Kerstcadeautjes.

Voor alle gasten die er waren, lagen er kerstcadeautjes. Na het dessert gingen een aantal ouderen naar huis maar ook een aantal bleven nog gezellig zitten. De ouderen zelf hebben het fantastisch gevonden. Hier deden wij het voor.

Bijdrage van de gemeente

Het diner in de Meenthehof is één van de initiatieven die in de decembermaand een bijdrage van de gemeente  heeft gekregen.
Deze bijdrage (‘kerstcadeau’) was specifiek bedoeld voor mensen die aan het eind van het jaar wel een extraatje kunnen gebruiken.

Weet je dat in elke straat tenminste één oudere woont die de feestdagen alleen doorbrengt?

Het kerstdiner 2017 is mede mogelijk gemaakt door:

(donaties ook in de vorm van producten en/of diensten)

jumbo-social-logo-viv-kerstdiner             vanzet-kitwerken-deventer-kerst-ouderen-viv-steenwijk     kerstinder-ouderen-viv-steenwijk      Logo_Attent-kerstdiner-ouderen-viv-steenwijk

       kruidvat-sponsor-viv-kerstdiner      kringloop-vi-kerstdiner-sponsor      Keurslager-mulder-steenwijk-kerstdiner-viv           

trekpleister steenwijk kerstdiner ouderen