Maak kennis met ViV

Ons verhaal:

Janet en ik kennen elkaar al jaren. In een ver verleden hebben wij eens kennis gemaakt en jaren later kwamen wij elkaar weer tegen op een bijeenkomst van het Mantelzorgnetwerk. Ter plekke hebben wij afgesproken snel eens te gaan sparren en toen dat eenmaal zover was bleek dat wij veel meer overeenkomsten hadden dan wij zelf hadden mogen dromen en met name onze ideeën om de wereld aangenamer te maken voor diegenen die het moeilijk hebben in onze huidige tijd.

We verbaasden ons eigenlijk over onze gezamenlijke passie en vele koppen koffie verder besloten wij de knoop door te hakken en een stichting op te richten. Janet is gediplomeerd coach:  Professional Leadership Coaching  en ik ben gecertificeerd Fondsenwerver.

Janet en ik verschillen veel van elkaar maar onze neuzen wijzen dezelfde kant op. Daar waar Janet uitblinkt op de voorgrond ligt de passie van mij op de achtergrond. Wij vullen elkaar feilloos aan en soms zijn woorden voor ons overbodig.
Binnen stichting ViV kunnen wij beiden onze sterke punten volledig benutten en op die manier onze medemens tot dienst zijn.

Die sterke punten bestaan uit onze eigen ervaringen; zowel positieve als negatieve ervaringen die wij  nu inzetten voor anderen. Omdat wij het uitermate belangrijk vinden dat er begrip en respect is voor de mensen waarvoor wij ons willen inzetten zetten wij vooral ervaringsdeskundigen in.

Janet Cuber
Directie
Lees meer
Professional Leadership Coach

directie stichting viv Janet Cuber

 

Aletta Makken
Directie
Lees meer
Zelfstandig fondsenwerver

directie stichting viv Aletta Makken

Marco Leeuwerink
Lid Raad van Toezicht

Regio controller bij Renewi: afvaldienstverlener, recycler en leverancier van hoogwaardige secundaire grondstoffen

Rob Huisman

Lid Raad van Toezicht

Zelfstandig ondernemer: Out of Afrika (Afrikaanse dierenhuiden) en Veilig Speeltoestel (Veiligheidsinspecties van speelgelegenheden)

dankwoord voor adviseurs wegloophuis minderjarige jongeren

(Foto volgt)

Adviesbrigade

Klaas Beute
Adviesbrigade
Lees meer

klaas-beute-adviesbrigade-viv

 

Miranda Bosman
Adviesbrigade
Lees meer

miranda bosman adviesbrigade stichting viv

Simone Woudberg
Adviesbrigade
Lees meer

Simone Woudberg lid Adviesbrigade Viv

 

Stephan Dekker
Adviesbrigade
Lees meer

Erika Vellinga
Adviseur Wegloophuis
Lees meer

Erika Vellinga lid Adviesbrigade ViV

Paula Bierma
Adviesbrigade
Lees meer

 

 

Stefanie Lentz
Adviesbrigade
Lees meer

Stefanie Lentz Adviesbrigade stichting ViV

Jan Menger
Wijsheidsbrigade

Lees meer

jan menger over ons viv

Jongeren Advies Brigade: JAB

Quincy Pieterson (14)
Leerling MAVO Eekeringe Steenwijk
Lees meer

Quincy Pierson adviesbrigade viv

 

Mila Vaessen (15)
Leerling MAVO RSG Trompmeesters
Lees meer

dankwoord voor adviseurs wegloophuis minderjarige jongeren

(Foto volgt)

Evelien van der Hoeven (15)
Leerling MAVO RSG Trompmeesters Steenwijk
Lees meer

 

Madelon van der Hoeven (20)
Medewerker Horeca
Lees meer

 

madelon van der Hoeven lid Adviesbrigade Viv

 

Tom Pols (16)
Leerling RSG Trompmeesters Steenwijk 

dankwoord voor adviseurs wegloophuis minderjarige jongeren

Anisha Walvoort (14)
Leerling MAVO Eekeringe Steenwijk

dankwoord voor adviseurs wegloophuis minderjarige jongeren

SandJay Sheombar (17)
Friesland College BBL Scheepsinterieur/Meubelmaker

 

Tijmen van der Hoeven (17)
SVO Zwolle BBL

 

Ozcan Akgun (17)
Deltion ICT

Wijsheidsbrigade Ouderen

Jan Menger
Wijsheidsbrigade

Mieke Moraal
Wijsheidsbrigade

Luut van Cooten
Wijsheidsbrigade

 

 

Onze 20 Vrijwilligers

Uiteraard zijn de leden van onze Adviesbrigade allemaal vrijwilligers maar naast de brigade hebben wij op dit moment ruim 10 overige vrijwilligers die zich gaan inzetten voor de verschillende programma's.

Ook hebben wij jongeren die zich als vrijwilliger inzetten voor de stichting. Zij vallen onder de Adviesbrigade Jongeren.

 

Wijsheidsbrigade

De waarde van ouderen is onbetaalbaar. Tijdens het uitvoeren van het programma Meisje van 80 willen wij ouderen motiveren om toe te treden tot onze Wijsheidsbrigade om op die manier hun expertise in te zetten.

Wij willen ouderen inhoudelijk betrekken bij gesprekken over, en oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Toetreden tot onze Wijsheidsbrigade? Klik dan hier

 

Algemene informatie

Stichting ViV
p/a Westercluft 188
8332 AK Steenwijk

KvK nummer: 69606668
RSIN-nummer: 857937510

Bank: NL26 INGB 000 8047 157

Doelstelling en beleid

ViV heeft een maatschappelijk doel: bewustwording en verbeteren  van de positie van kwetsbare personen in onze maatschappij om op die manier bij te dragen aan gelijkwaardigheid, sociale cohesie en het vergroten van kwaliteit van leven.  De stichting heeft de ambitie  om vernieuwende programma’s te ontwikkelen.

Onze statuten
Het beleidsplan leest u hier.

Beloningsbeleid

Lees hier ons beloningsbeleid

Privacybeleid

Lees het hier

Preventief beleid grensoverschrijdend gedrag

Lees het hier

Financiele verantwoording

 

Jaarverslag 2017
Jaarrekening-2017

 

Janet Cuber:

Ik ben trots! Trots dat Stichting ViV is opgericht. Trots dat ik de juiste mensen heb ontmoet.

Trots dat idealisme, passie en ideeën bij elkaar zijn gekomen. Trots omdat we zo ver zijn gekomen, met alle mensen die ons ondersteunen. Dank daarvoor.
Een droom die uitkomt, waar ik jaren geleden aan begonnen ben.
De maatschappij zit in een sneltrein in plaats van stoppen gaat de trein alleen nog maar sneller. Niet iedereen kan deze snelheid bijhouden. Samen met de stichting zullen we blijven innoveren om aan de behoefte te kunnen voldoen.

Aletta Makken

Er wordt vandaag de dag een groot beroep gedaan op de zelfredzaamheid van alle mensen maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

Ik wil niet achterover leunen en maar afwachten wat er gaat gebeuren.
Samen met de stichting wil ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden en innovatieve programma's om mensen te ondersteunen die het moeilijk hebben.
We verdienen het allemaal om gelijkwaardig te zijn.

Voor mij ( en Janet) is dat reden geweest om stichting ViV op te richten.

Erika Vellinga

In de afgelopen 30 jaar heb ik me, op verschillende terreinen en in verschillende functies, erg graag ingezet voor mensen die voor korte of langere tijd hulp of ondersteuning nodig hadden. Daar ligt toch echt mijn hart. Van personeelsconsulent en manager Verpleging&Verzorging in de thuiszorg tot vrijwilliger fondsenwerver bij Make A Wish en projectleider bij het Rode Kruis. En het afgelopen jaar was ik werkzaam bij een Ronald Mc Donald Huis.

Het was en is geweldig om direct of indirect mensen tot steun te kunnen zijn. En ik zet me dan ook heel erg graag in voor de initiatieven van de Stichting. Momenteel gaat de meeste aandacht uit naar het Wegloophuis voor minderjarige tieners, wat we ontzettend graag in Steenwijk willen realiseren.

Ik ben een mensenmens, ik sta open voor de mening van anderen, maar heb ook zeker een eigen mening. Samenwerken en luisteren naar elkaar vind ik erg belangrijk. Ik denk graag mee, vind humor belangrijk en het glas is zoveel mogelijk halfvol i.p.v. halfleeg.

Klaas Beute

Ik ben Klaas Beute,52 jaar, sinds 4 jaar werkzaam in de gehandicaptenzorg als medewerker begeleider, vader van vier kids in diverse leeftijden.
Wat neem ik mee waarmee ik de stichting VIV zou kunnen ondersteunen, allereerst mezelf.
Verder mijn levenservaring, mijn ervaring binnen mijn relatie en met mijn kinderen.

Ik ben een man die open staat voor contact. Mijn kracht is dat ik toegankelijk ben en snel een vertrouwensband kan opbouwen met een ander.
Niet oordelen of veroordelen.
Wederzijds respect.
Vertrouwen.
Niet kijken naar het negatieve maar juist het positieve naar voren halen en stimuleren.
Denken in oplossingen.
Luisteren.
Kaders aangeven, samen grenzen bepalen.

Verder ben ik sportief, doe aan lange afstand lopen, ben muzikaal (drummer in div. bandjes met div. stijlen) en hoop deze hobby’s te kunnen delen met een ander. Iemand te laten ervaren wat dit je kan brengen. De voldoening, de kick, de verbinding.

Ik ben er van overtuigd dat ik met mijn (levens)  ervaring, het feit dat ik een man ben, mijn motivatie en mijn persoonlijkheid een welkome aanvulling ben voor het team. En ik hoop dat ik ook een positieve bijdrage kan en mag leveren aan degenen die het zo hard nodig hebben, er voor ze mag zijn en een stukje gelukkiger de wereld in kan sturen.

Miranda Bosman

Ik heb mij aangesloten bij de Adviesbrigade omdat ik achter de visie en missie van Stichting VIV sta en hun initiatieven van harte ondersteun. Voor mij is het belangrijk dat er vanuit aandacht wordt gewerkt, dit is ook wat ik wil neerzetten in mijn werk als (re-integratie) coach. Vanuit luisteren, doorvragen en een samenwerking aan te gaan kan iemand stap voor stap verder komen. Vanaf 1998 ben ik werkzaam in de re-integratiebranche en kan dus zeggen dat ik ruime werkervaring heb binnen dit werkveld. Ik beschik over een netwerk, kennis van regel- en wetgeving en durf onbekende wegen in te slaan.

Voor Stichting VIV wil ik graag bovenstaand inzetten en samen met de andere leden van de adviesbrigade een bijdrage kunnen leveren aan de mooie plannen van VIV!

Simone Woudberg

Mijn naam is Simone Woudberg, 42 jaar en woonachtig in de omgeving van Steenwijk. Ik heb mij als lid van de adviesbrigade bij de Stichting VIV aangemeld, omdat ik haar doelstellingen een warm hart toedraag en ik vanuit mijn expertise hieraan een bijdrage wil leveren.

Gedurende zeventien jaar ben ik als deurwaarder werkzaam geweest. Ik heb derhalve kennis van de wetgeving, jurisprudentie en werkprocessen binnen deze branche. Circa drie jaren geleden heb ik, na de opleidingen daartoe te hebben afgerond, de overstap naar de functie van professioneel (beschermings)bewindvoerder, mentor en curator gemaakt. Tevens heb ik in 2015 mijn opleiding tot schuldhulpverlener met goed gevolg afgerond. Vanuit mijn functie van professioneel bewindvoerder, mentor en curator bij Bureau De Vegt te Wolvega heb ik dagelijks contact met cliënten, hulpverleningsinstanties, gemeenten en overige betrokken partijen. Kennis van de sociale kaart is bij de uitoefening van mijn functie derhalve een vereiste.

Mijn kennis en ervaring zet ik graag in als lid van de Adviesbrigade van de Stichting VIV.

Madelon van der Hoeven

Ik ( 20 jaar) heb mij aangemeld voor de Adviesbrigade omdat ik mee wil helpen om jongeren te ondersteunen met name in het Wegloophuis. Ik heb ervaring met het zelf inschakelen van hulp en kan anderen daarmee ondersteunen. Daarnaast kan ik goed luisteren en jongeren van goed advies voorzien.

In het dagelijks leven werk ik fulltime in de horeca, een leuke en drukke baan. Ik heb twee broers ( 22 en 17) en een zusje (15) waar ik altijd klaar voor sta.

Paula Bierma

Al langer heb ik vanuit het Mantelzorgnetwerk samen gewerkt met Aletta Makken.

Even sparren over van alles en nog wat, we hebben samen al een aantal leuke dingen georganiseerd en weten elkaar te vinden.

Op het gebied van Mantelzorg weet in inmiddels een en ander en lukt het ook om de letters VIV in praktijk te brengen, met name dan de V van Verbinding.

Dus vanuit de contacten die er zijn, vind ik het fijn om mijn bijdrage te leveren aan VIV!

Evelien van der Hoeven

Binnenkort mag ik mijn maatschappelijke stage uitvoeren voor de stichting ViV waarbij Janet Cuber mij zal begeleiden.
Ik ga in kaart brengen wat er allemaal nodig is in het Wegloophuis Jongeren.

Quincy Pieterson

Stichting ViV heeft mooie initiatieven. Daardoor ben ik geïnspireerd geraakt. Ik wil heel graag voorlichting geven aan anderen. Ik ben een ervaringsdeskundige en kan anderen daarmee ondersteunen.

Tevens ben ik mijn maatschappelijke stage begonnen bij Stichting ViV.

Ik ben erg blij dat ik me heb aangemeld voor de Adviesbrigade. Mijn bijdrage kan zeker een toegevoegde waarde zijn voor de jongeren, de vrijwilligers en het management.

Stefanie Lenz

Mijn naam is Stefanie Lentz en ben 36 jaar en werk al meer als 15 jaar als Grafisch Vormgever/Dtp-er.
Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt waar ik veel ervaring heb opgedaan.
Op dit moment ben ik werkzaam bij Cuperus gedenken waar ik o.a. grafmonumenten ontwerp.

Ik vind het leuk om VIV bij te staan bij het ontwerpen van pr materiaal.

Stephan Dekker

Verbinding, inspiratie en verandering. Drie kernwoorden waar Viv voor staat en waar ik me helemaal in kan vinden.
Daarom ook heb ook ja gezegd toen mij is gevraagd mee te doen aan de adviesbrigade.

Wat ik ontzettend leuk vind is om mensen en ideeën met elkaar te verbinden om zo kansen te benutten of nieuwe kansen te creëren. Het is altijd mooi om ergens, of bij iemand, inspiratie te vinden of om deze samen met anderen te laten ontstaan en anderen aan te steken. Als het dan daarmee ook nog lukt om ideeën en dromen om te zetten in de praktijk en om zo een positieve verandering teweeg te brengen voor diegenen die het even zelf niet lukt, hoe prachtig is dat?
Daar werk ik graag aan mee!

Vanaf 2004 ben ik werkzaam als re-integratiecoach, klantmanager werk en jobcoach. Ik heb gewerkt voor commerciële bureaus en gemeentes maar eigenlijk altijd vooral voor de kandidaten.
Hierdoor heb ik brede ervaring opgedaan in het werken met heel verschillende doelgroepen.
Ik heb me daarbij altijd ingezet om beleid zo goed mogelijk om te zetten naar realistische maar ook resultaatgerichte doelen voor de kandidaten

Mila Vaessen

Mila komt ons team versterken en gaat haar maatschappelijke stage bij stichting ViV doen.
Binnenkort lees je hier wat zij precies gaat doen.

Jan Menger

Binnenkort komt hier de persoonlijke motivatie van Jan Menger.
Jan gaat samen met de stichting trachten een korte documentaire te maken over weggelopen jongeren.