MEISJES VAN 80

Herinneringen en humor. Voor ouderen van 65 jaar en ouder

.....niet alleen voor meisjes overigens...

Ouderen hebben veel te vertellen!

Dagelijks horen en lezen wij verhalen over onze ouderen. Veelal gaat het dan om de zorg die ze nodig hebben of om de eenzaamheid onder de ouderen.
Het is goed dat daar aandacht voor is.
Stichting ViV zet in op de positieve kanten van het ouder zijn.
Onze ouderen hebben ontzettend veel levenservaring.

De mooie herinneringen gaan wij in kaart brengen. Wij interviewen Meisjes en Jongens van 80, bundelen de verhalen en samen met prachtige foto's worden deze gepubliceerd in een Glossy.
Wie raakt nu niet gefascineerd door de mooie verhalen van ouderen in onze samenleving?

jan menger over ons viv

Schuif aan, doe mee

• U kunt uw herinneringen op deze manier doorgeven aan de generatie onder u; kinderen of kleinkinderen
  • U mag ook zelf een groepje samenstellen van ouderen zodat er tijdens een gezellig kopje koffie verhalen worden verteld
  • Het staat u natuurlijk vrij om uw verhaal geschreven en al aan te leveren bij ons want wellicht schrijft u al net zo prachtig als ons boegbeeld Jitske!

ViV komt naar u toe!

Wij, of de vrijwiligers van ViV gaan op bezoek bij een oudere, drinken gezellig een kopje koffie of thee en gaan het gesprek aan. In het gesprek staat één vraag centraal: "Wat voor leuke herinneringen heeft u aan vroeger""

Een leuke herinnering uit de jeugd van de oudere, daar draait het allemaal om!
En humor? Daar houdt iedereen van, dus de verhalen mogen best de ondeugend zijn.

Er worden tijdens het interview ook foto's gemaakt.

De interviews kunnen zowel individueel als in groepsverband worden afgenomen, dat laten wij graag aan u over.

Vrijwilliger worden?

Vind jij het leuk dit programma uit te voeren in jouw regio?
Kun jij goed luisteren en hou je van wat gekkigheid en ben jij bereid een aantal uurtjes te besteden aan een meisje van 80 of aan een jongen van 70?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je neemt het interview af en stuurt de tekst en de foto's naar ViV. Wij verzamelen alle verhalen en bundelen deze.

Opleiding vinden wij  niet belangrijk. Waar wij wel waarde aan hechten is een open en integere houding.

Voor je inzet ontvang je eeuwige roem want jouw naam zal onder het gepubliceerde stuk vermeld worden.

Glossy

Alle interviews van de deelnemende ouderen worden gepresenteerd tijdens een tijdschrift.
Hoe leuk is dat?!

U bent op een mooie manier vereeuwigd en kunt het tijdschrift voor het bedrag van € 4,99 aanschaffen.

Misschien wilt u wel een exemplaar aan uw kinderen of kleinkinderen geven.

Adverteren in de Glossy kan voor slechts € 25,00 heeft u een halve pagina.
Stuur uw advertentie naar aletta@stichtingviv.nl

Huidige stand van zaken:

Maart 2018
Er vinden op dit moment nog enkele individuele gesprekken plaats met ouderen.

Februari 2018:
Op 09 februari hebben 10 ouderen in groepsverband hun mooie verhalen met ons gedeeld. Op dit moment worden de verhalen uitgewerkt door onze vrijwilligers.
Ouderen kunnen zich nog aanmelden om een mooi verhaal te delen.
Dit kan tot uiterlijk 25 maart 2018. Aanmelden via janet@stichtingviv.nl

Februari 2018:
Vanaf nu mogen wij Jitske zien als hét boegbeeld voor Meisjes van 80

Met trots presenteren wij u Jitske van der Galiën; zij is ons boegbeeld voor het project Meisjes van 80
Haar eerste verhaal leest u hieronder.

Sinterklaas:

Toen ik 7 jaar oud was, geloofde ik nog in Sinterklaas.
Ons werd toendertijd nog voorgehouden dat je heel lief en braaf moest zijn, want anders kreeg je met de roe, of je werd in de zak gestopt en meegenomen naar Spanje.
Dat laatste leek me overigens niet zo erg, ik was nog nooit in het buitenland geweest en het leek me best leuk om eens naar Spanje te gaan.
Maar ja, als je zoet was kreeg je lekkers en op sinterklaasavond cadeautjes.
Dus daar moet je ook wat voor over hebben.

Pleister op de kin van Sinterklaas

Sinterklaas kwam langs op school, de kinderen stonden in de rij om hem toe te zingen.
Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe.
En toen waaide de baard van Sinterklaas omhoog. Ik zag een pleister op zijn kin.
Precies zo'n pleister, en precies op dezelfde plek waar mijn vader die ochtend een pleister had geplakt nadat hij zich met scheren had gesneden.

Ik keek nog eens goed, van omhoog naar omlaag en zag de schoenen onder de tabberd vandaan komen.
Precies dezelfde schoenen die ik elke zaterdagavond moest poetsen en waarvan er eentje altijd dof bleef omdat daar olie op lekte van de brommer van mijn vader.

Ik keek nog eens heel erg goed en herkende mijn vader. Het was alsof ik van een glijbaan afroetste toen ik besefte dat Sinterklaas niet bestond.
En ik dacht: “Als ze Sinterklaas hebben uitgevonden om de kinderen onder de duim te houden, hebben ze God uitgevonden om de grote mensen onder de duim te houden”.

Jitske van der Galiën (17-06-1945)

December 2017:
Subsidie ontvangen procincie Overijssel om het project uit te gaan voeren