KIM

Kracht | Inspiratie | Motivatie

Het maatjesprogramma voor jongeren tot 18 jaar

Als  jongere heb je het niet altijd makkelijk.

Soms loopt het gewoon niet lekker...met familie of vrienden;  of omdat er  iets gebeurd wat je met niemand durft of kunt bespreken.

Misschien heb je wel een traumatische ervaring opgedaan en weet niet waar je terecht kunt voor een luisterend oor. Iemand die echt naar je luistert.

Sexualiteit, eenzaamheid, jouw persoonlijkheid, huiselijk geweld, ruzie met je ouders of vrienden.
Het zijn allemaal onderwerpen die kunnen maken dat je je niet prettig en ongelukkig voelt.

Een jaar lang je eigen maatje!

Wanneer je tegen problemen aanloopt (en dat kan van alles zijn) dan kun je je aanmelden bij Janet.
Wij hebben geen wachtlijsten maar nemen vrijwel direct contact met je op.
Wil je liever appen? Dan mag dat natuurlijk ook, het nummer vind je onder in beeld.

Je kunt een jaar lang  gebruik maken van deze coach.
Wij hopen dat na dat jaar, jij sterk in stabiel in het leven staat want niets is mooier dan een zelfverzekerd mens.

Het werkt alleen met de welbekende klik

Met het programma KIM bieden wij jou  een  persoonlijke coach. Niet zo maar één, maar een coach waarmee je een klik hebt want dat vinden wij belangrijk.
Samen met deze coach kun je kijken welke oplossingen mogelijk zijn. Zij biedt jou een luisterend oor en oordeelt niet. Het maakt niet uit wat voor problemen je hebt, bij KIM ben je welkom.

Je voert geen verplichte gesprekken om de tafel, maar je spreekt gewoon af op een plek die jij prettig vindt; een wandeling, een terrasje of gewoon thuis; alles is mogelijk.
De kracht komt uit jezelf, de inspiratie kan komen van je coach en de motivatie...ach..die komt dan als vanzelfsprekend!

Voorbeelden waarvoor jij KIM kunt aanvragen

Enkele voorbeelden waarbij wij jou kunnen ondersteunen:

• Je hebt ruzie thuis en kunt dit met niemand bespreken. Je wilt voor jezelf een oplossing
  • Je maakt je zorgen over je ouders. Ook dat kan omdat bijvoorbeeld je ouders niet voor je zorgen, verslaafd zijn aan gokken, alcohol, gamen of iets anders. Of omdat ze zelf een hoop problemen aan het hoofd hebben.
  • Je wordt gepest op school, voelt je alleen of je hebt geen vrienden
  • Je worstelt met je identiteit
  • Je hebt  jeugdhulpverlening maar hebt het idee dat het niet helpt. Of je staat op een wachtlijst en komt voor je gevoel geen stap verder

Wij zijn geen professionele hulpverleners maar  betrokken mensen met een rugzak vol levenservaring.
Ervaringsprofs....

Impact

• KIM kan voorkomen dat jonge meisjes/jongens in de jeugdhulpverlening komen
  • Meisjes/jongens vallen niet tussen wal en schip
  • Kostenbesparend (in vergelijking met jeugdhulpverlening

Vrijwilliger worden?

KIM is een programma wat tracht te voorkomen dat meisjes en jongens in de hulpverlening terecht komen.

Door het verbinden van vrijwillige coaches zet KIM meisjes/jongens in hun kracht.

De coach en de deelnemer zijn gemiddeld 1 a 2 uur per week bij elkaar
Gedurende het jaar is er intensief contact met de programma-coordinator en zijn er intervisieavonden.
Coaches krijgen een vrijiwilligersvergoeding.

Heb jij interesse om een meisje en/of jongen gedurende een jaar te ondersteunen? Ben jij ervaringsdeskundig en kun jij anderen motiveren stappen te zetten?

Dan zoeken wij jou! Wij vinden opleiding niet belangrijk; wij hechten waarde aan een open en integere houding en de nodige levenservaring.

Vul het formulier in:

Direct aanmelden?

Wil jij gebruik maken van een persoonlijke coach dan kun je je aanmelden via onderstaand contactformulier

viv-stichting-volg-ons-op-facebook viv-stichting-volg-ons-op-twitter