KERSTDINER 2017 VOOR OUDEREN

Een initiatief van Kathleen Walvoort

Gezellig aan aan tafel in de Meenthehof

Geplaatst op woensdag 27 december 2017 15:08 @Steenwijker Courant:
  • © Sieb van der Laan

Steenwijk – De ouderen die op tweede kerstdag aanschoven bij het kerstdiner in de Meenthehof, hebben een geweldige avond gehad.

De groep was weliswaar kleiner dan gepland, maar de sfeer was goed en de reacties lovend.

Er hadden zich in totaal 26 ouderen opgegeven, maar niet iedereen is gekomen. ‘Voor de organisatie was dat in eerste instantie een teleurstelling, omdat er wel voor meer mensen eten was ingeslagen’, vertelt Aletta Makken van de stichting ViV, mede-organisator van het evenement.

Jongeren serveren het diner

De ouderen die er wel waren, vonden elkaar echter snel en na de soep was iedereen gezellig met elkaar in gesprek. Het diner werd geserveerd door jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar en die combinatie bleek een waar succes. ‘Deze jongeren, die doorgaans worden ervaren als lastig, hadden geen betere gastheer of gastvrouw kunnen zijn’.

Eén van de jongeren benoemde het zelfs: “Ik ben best trots op mijzelf want meestal zeggen ze over ons dat wij lastig zijn. Mensen zijn vaak bang voor ons als wij op de straat chillen. En nu zitten wij met die ouderen gezellig kerst te vieren en zien ze dat wij helemaal niet eng zijn”.

Kerstcadeautjes.

Voor alle gasten die er waren, lagen er kerstcadeautjes. Na het dessert gingen een aantal ouderen naar huis maar ook een aantal bleven nog gezellig zitten. De ouderen zelf hebben het fantastisch gevonden en onze teleurstelling verdween natuurlijk als sneeuw voor de zon want hier deden wij het voor.

Volgende keer kleine vergoeding

De laatste twee ouderen gingen rond 22.30 uur naar huis. Aletta: ‘Ondanks de kleine groep was het een geweldige avond. We hebben er wel van geleerd: volgende keer vragen we een kleine vergoeding, zodat mensen minder snel geneigd zijn niet te gaan.’

Bijdrage van de gemeente

Het diner in de Meenthehof is een van de initiatieven die in de decembermaand een bijdrage van de gemeente  heeft gekregen. De gemeente had eenmalig een bedrag van  € 5.000,- beschikbaar gesteld. Dit ‘kerstcadeau’ was specifiek bedoeld voor mensen die aan het eind van het jaar wel een extraatje kunnen gebruiken. naast het kerstdiner in de Meenthehof zijn 14 aanvragen gehonoreerd.

Weet je dat in elke straat tenminste één oudere woont die de feestdagen alleen doorbrengt?

Kathleen Walvoort, die veel met eenzame ouderen werkt, dacht dat het dit jaar maar eens anders moest en organiseert met ondersteuning van de stichting ViV het kerstdiner voor ouderen.

Locatie: Meenthehof, Westercluft te Steenwijk
Tot: ongeveer 22.00
Aanmelden kan via aletta@stichtingviv.nl

Bij aanmelden graag uw naam, leeftijd, adres, telefoonnummer vermelden

U dient zelf voor vervoer te zorgen.  In bepaalde gevallen kunnen wij u halen en brengen.

Donate € -

Veel sponsoren hebben al een bijdrage geleverd maar nog steeds hebben wij enig budget nodig. Help jij mee? Je doet de ouderen er een groot plezier mee.

Je kunt het bedrag wijzigen in een ander bedrag indien gewenst.
Wij bedanken je hartelijk voor je bijdrage

Onderaan zie je wie jou voorgingen met een donatie..doe je mee?

(donaties ook in de vorm van producten en/of diensten)

kerstinder-ouderen-viv-steenwijk

Nationaal Ouderen Fonds
Zij hebben bij Jumbo 60 pakketten geregeld